Monday, October 20, 2008

Surf nädalavahetus

18. Oktoober

Tavaline diil. Päike, kõva tuul, kõrge vesi, räige chop ja muidugi salaküti võrgud.
Mis aga tavalise diili ebatavaliseks tegi oli kolm Läti kitesurfarit, kes meie spotti uskumatul kombel ära eksisid. Kaks meest ja üks tüdruk. Kaua nad ei sõitnud ja vaevalt, et neile üldse see pleiss meeldis. Tsikk tundus veel eriti vihane. Ega olid ka päris väljakannatamatud tingimused seekord. Alustades 500 meetri pikkusest kõnnakust läbi vee, et mereäärde jõuda. Lõpetades merre ulatuva karjusega, kust sügava vee ja tugeva tuulega annab mööda pressida. Päris närvi ajab see aed meidki seal.

Peaks veel ära mainima, et õhtu lõpetas pokkeri turniir, kus finaali jõudsid ainult surfarid!! Tom, Triina, Anz ja Tenks. Tulin auhinnalisele kolmandale kohale ja võitsin 80 eeku :D Merevesi mõjub ajule hästi!

19. Oktoober

Looderdasime kaua ja lükkasime merele minekut aina edasi. Lõpuks koplisse saabudes avastasime eest veel võimatumad tingimused, kui eile. Ots ümber ja kurss Treimani poole. Pole juba tükimat aega suures laines sõitnud ja esialgu võttis veidi kõhedaks. Vette jõudes aga avastasin, et laine on fantast ilus ja vahed miilidepikkused. No nii mõnus oli!!
Ükspäev laenasime isalt gps'i, ta ei viitsi kalal enam käia. Eile tolknes see Tomil kaelas ja täna minul. Eesmärk oli eelkõige hüppe kõrgust mõõta. Tom sai eile 7m, ma täna 14m. Kiiruste vahest ei hakka rääkima sest ma olen teadatuntud tigu :D

8 comments:

Kristi said...

Kas Te naine olete hulluks läinud- 14m ???!!!

Triina said...

Algul kusjuures ei uskunudki. Mõtlesin, et raudselt geps valetab aga vend väitis geps kunagi ei valeta.
Einoh ma olen rahul :D

Unknown said...

14 m wow! Respect :D

Kristiin said...

14 meetrit..uhh hull naine oled!!

Asko said...

Hmm, 14 metra on ikka väga kõrge. Põhim mina elan ca 15 m kõrgusel 5-korrusel. Tavakasutuses geps võib panna puusse 10m... kõrguse mõõtmisest muidugi ei tea, kuid vahemaadega on nii.

Triina said...

Ah Asko pead ka kõik ilusa ära rikkuma :D
Tegelt ta võib vabalt valetada sest ükspäev näitas autokatuselt ja linnutornist 0 m kõrgust.

Samas peaks arvestama seda, et sõitsin laines ja võisin ka lainelt lendu minna. See teeb maapinnalt mõõtes juba paar meetrit. Kui veel valetas ka paar meetrit siis kokku ainult 9-10 m lennukõrgust.

Asko said...

Ega ma pahapärast siis :). Lihtsalt 14m tundus liiga müstiline number. Krt teagi kas Olli kõrged lennud nii palju on :). Ja need gepsud tegelikult võimaldaksid väga täpselt mõõta, kuid selle jaoks eraldi sagedused jm kamm... ainult sõjaväe jaoks. Tegelt tahaks isegi teada, kuhu kanti üks kõrge lend läheb. Vast jääbki 10 piiresse?

Triina said...

Lähen täna Pärnu ja sokutan mõnele kõrgushüppajale kaela. Vaatame kas tuleb 30 meetrit ära :D