Friday, March 19, 2010

Andorra snowboard trip 21-28.02



Andorra on pisike riik, mis asub ida Püreneedel Hispaania ja Prantsusmaa vahel, suuruselt on umbes pool meie Hiiumaad. Ametlik keel - katalaani, kuid enamus räägib ka inglise keelt. Nagu ka enamus teisi keskusi, on need rohkem mõeldud suusatajatele. Kuna Andorra on üks suur tax free riik, siis alkohol ja tubakas ei maksnud midagi. Tsikkid kes fännavad D&G, Gucci ja muu sellist kraami, see koht on teile, nägin ühte Gucci kotti 50% allahindlusega, 1000€ asemele 500€ :D Samuti on see koera omanikude paradiis, sest koeraga võib seal käia igalpool (nt. poed, restoranid jne.)
Andorra köök ühendab parimat Hispaanialt ja Prantsusmaalt. Traditsiooniliselt oli palju mereandi, kalmaarid, kaheksajalg, rannakarbid, mahlane melon parma singiga, arbuusid + pudel head hispaania veini, see oli alles starter:)
Mägedes oli -2-4, linnas +15+17, mandlid õitsesid.
Käisime kahes suures Andorra keskuses: Grandvalira ja Vallnord. GV on meeletu suur, kuid enamus radasid olid sarnased. Väga lahe oli looduslikus paipis sõita, pargid olid ka tasemel, kuid me siiski otsisime oma friiraidi. Esimesel päeval tegime tuuri kuni Prantsusmaa nõlvadeni.
Vallnord on väiksem ja hubasem. Rajad on mitmekülgsed ja palju offpiste tsoone lumelaua sõpradele:) Seal saingi oma põlve sideme venitust: sõitsime ühes imeilusas kohas kaljude vahel, puhas nauding, kahju et nii oli läinud:( Kõndida oli väga valus, kuid üllataval moel sõita hiljem sain :D Alla sõitsin tõstukiga, väga imelik tunne oli sõita allapoole. Tohter tegi rö-pilti ja diagnoosis sideme venistust ja keelas suuskadega sõita, mida ma ausalt teinud ei ole :D
Kogu fiiling reisist on videol, voluum põhja ja enjoy ;)

2 comments:

+++AnGuS+++ said...

Väga viis

Triina said...

Päris veider mõelda, kuidas kõik need mäed poole Hiiumaa peale ära mahuvad. :D
Video mõnus!