Wednesday, August 26, 2009

Hiiumaa tripp (20-23.08.09)

Käisin nädalavahetusel Hiiumaal. Oli juba ammu planeeritud turismi reisiks sest eelnevad kogemused on näidanud, et ükskõik, kui hea prognoos ka pole - hiiumaal ei puhu kunagi. Kaasas enamus Häädemeeste surfareid - Tom, Anz, Raido, Tenno, Venno. Lisaks Ain ja kohalik Ann, kes olid meile range kultuuri programmi planeerinud.
Reede hommikul ärgates ei tundunud asi üldse normaalne. Tuul puhus. Kuna vaatamisväärsusi oli palju, siis minu jonni sellest, et võiks surfama minna ei tahtnud keegi kuulda. Kõik tahtsid kive ja torne vaadata.
Lõpuks keskpäeval tegime karmi lükke, jätsime ranged giidid maha, keerasime Lehtma sadamasse ja läksime surfama. Tuult nii 6-9 m/s, suund Kagu, mis just kõige paremini ei sobinud sest sadam napsas kalda alt tuule ära. Siiski päris mõnus oli.

Laupäev algas jälle minu jonniga, et võiks kõigepealt surfata ja siis muude asjadega tegeleda. Kompromissina külastasime kõigepealt Ristna kaitserajatasi, Kõpu tuletorni ja siis Suureranna surfi. Kaks kohalikku pakkisid seal just kama kokku. Õnneks ei olnud tuul langenud vaid hoopis tõusis järjest. Suureranna sai kohe mu lemmikuks. Pikalt madal ja suht minimaalne chop. Lisaks uskumatult hästi kandev tuul, tegin seal vist oma elu kõrgemad hüpped. Fantastiline!!!
Pühapäeval oli ka kerget tuuleõhku märgata aga pikk kodutee ootamas ja väsimus kontides - ei jõudnud enam tuulejahile minna.
Kift nädalavahetus oli, Hiiumaa üllatas seekord positiivselt!

2 comments:

Unknown said...

Superlahe Triina!
Kas RRD tiimi kutte ka kohtasid? Nad ka puhkasid Hiiumaal! :)

Triina said...

Kusjuures peale kahe leeduka ja kahe kohaliku surfari ei näinudki rohkem kedagi. Rrd tiimil vist veel rangemad giidid kui meil :D