Sunday, October 4, 2009

Portugal, surf all day!


Uudiseid lainesurfi maailmast.
Viimasel nädalal saime lainesurfata peaaegu iga päev. Kõige väiksem lainelaud millega sõita sain oli 7'2'' NSP Nikolai 6'4'' NSP Fish.
Võtsime rendiauto (www.interrent.com/) ja käisime Lissaboni Oceanariumis, Costa de Caparicas, Guinchos ja Cristo Rei monumendil (sama mis Rio de Janeiros). Guicho laine oli ehmatav! 2-3m monstrumid (meie oma lainega saab võrrelda nii, et korrutad 2x :), ülikiire ja kui kinni läheb siis vahtu ca 4m ja müra mis jube. Selliseid wipe-outid nagu seal nägin pole veel elu sees näinud, julm!!! :O Kohalikud Kelly Slaterid panid väga uhke veivi! Loodan, et mu tase ka kunagi nii kõrge et saan Gunchos veivata! Lisas pilt Guinchost.
Kui auto tagastasime, sõitsime tagasi bussiga ja saime tuttavaks ühe saksa neiuga, kes on juba 7 kuud surfanud Portugalis. Neui on käinud enamus Prantsusmaa, Hispaania ja Portugali surfikohad läbi. Saime vastuseid kõigile surfialastele küsimustele laudade eripärast, vee tõusust, lainetest, kiirusest, tuulemõjust jne. Nüüd oleme jälle targemad;)
Eile saime Kristjaniga tuttavaks, kes elab ja õppib Lissabonis juba tükkaega: tegime venitusi rannas ja äkki tuleb mingi kutt ja ütleb meile: "Tere, kas Nikolai ja Marianna?". Kui kutt "tere" ütles, mõtlesin et sain kuumarabanduse:D
Oh kuidas me hakkame varsti igatsema seda surfielu: 25C sooja, hommikusöögiks värskelt pressitud mahl ja croissantid, 4-5 tundi lainesurfi ookeanis, õhtul Portugali vein mõõkkala/kaheksajalg/langustid/ või muu mereannid ja aega-ajalt surfifilmi õhtu:)
P.S. Andre Philip on hakkanud videosid tegema, esimene Dre video Nicaragua reisilt, enjoy: http://vimeo.com/6705923

No comments: