Tuesday, August 3, 2010

Ventspils Samsung Wave Kiteparty 2010 (29-01.08.10)

Nagu ikka, oli mul totaalne vastumeelsus minna võistlusele, eriti veel nii kurikuulsasse kohta nagu Ventspils. Õnneks hääled peas käsivad minna.
Sõitma hakkasime Tomiga juba neljapäeva õhtul aga väsisime teepeal nii ära ja keerasime mahajäetud karjalauta magama. Reede hommikul jõudsime Ventspilsi ja asusime võistlusi ootama, prognoos oli hea aga tuul mitte. Puhus sideoffshore 5-7 m/s. Nii möödus päevake rannas tasuta mohhiitosid ja red bulli luristades. Õhtul Kasparsi, Valmarsi ja Tomasega natuke rummi ja tuttu.
Laupäeval ärkasin kõva mühina peale. Tuul puhus ja täitsa sobilikust suunast seekord. Kiirelt lahja hommikusöök ja kahe kildine rännak varustus seljas randa. Jõudsin täpselt kipriteks kohale. Seal selgitati segaselt võistlussüsteem ja kohevarsti meeste kvalifikatsioon sõidud käima läksid, Risto ja Priidu võistlemas. Ise läksin trenni tegema. Nii suures laines pole enne kunagi sõitnud ja hoovus oli samuti põnev üllatus. Olin enne just küsinud leedu tsikilt Grazinalt, mitmese lohega ta sõidab. Ta vastas 12m . Imestasin hullult sest tuult ometi nii 10+ m/s, peaks nagu väikese võtma?!? Kui aga 8m RPMiga peale läksin sain kohe aru, millest kõik räägivad. Hoovus ja lained nullivad igasuguse tuule. Võtsin 10m RPMi ja asi paranes tunduvalt. Ainult unhooked trikke oli raskem teha sest kui õhku hüppad käib ju ikkagi üle. Unhookida ma eriti ei julgenudki sest crashi puhul tiris hoovus kiirelt võistlusalasse. Parimad trikid on mul vasakul halsil enivei ja vastu lainet ma neid teha ei suuda. Jäin lootma oma eriti safe mode kavale - hooked tricks only.
Enne meeste finaali toimus naiste finaal. Üksi lasti peale ja igalühel 6 minti. Olin reas kõige viimane ja nii sain närveldades kaldal teisi tüdrukuid vaadata. Leedu tsikk Kristina tegi tõeliselt stiilselt, kõrgelt ja ilusalt oma trikke. Tahaks ka kunagi sinnamaale jõuda....
Siis oligi minu kord särada. Lasin alustuseks oma safe mode kava ja peale ülestuult tassimist, mõtlesin et panen veits hullu ka ja tõmbasin uh kiteluubi ja reili to blindi. Mõlemad crashisin loomulikult. Vaatasime meeste finaali ka ära ja nii freestyle läbi saigi.
Kehasse langes juba mõnus tunne - kohe saab kalipso seljast, kämpsi puhkama, sööma, jooma. Aga siis tulid Rimma ja Arne teatega, et kohe kohe algab maraton. Doooh...
Ettevalmistus aeg vaid kümme minti, hädavaevu jõudsin suure lohe ja enda korda rigada. Mehed lasti viis minti varem minema, naised said laiutada. Maratoni sõitsin 12m RPMi ja 132cm Darkoga. Darko oli tõeliselt hea valik, maraton oli rohkem puhkus sellega. Mõnusalt pehme ja läheb lainest hästi läbi, ülestuult sain samuti kordades paremini, kui oma väikse Lunacyga. Ilus sõit oli.

Õhtul pidu ja autasustamine. Peaks ütlema, et eestlastel läks üliüliüliüli hästi arvestades, kui väike protsent meid võistlemas oli!!! Ristol freestyle's II, minul freestyle's III, maratonis III ja üldarvestuses samuti III. Super! Tänusõnad ka peakohtunik Rainile (aga järgmiseks aastaks palun esimesed kohad meile).

Võistlejaid oleks tegelikult rohkem olnud, kui lätlaste korraldus poleks nii tohuvabohu olnud. Info liikus väga raskelt ja keegi ei teadnud midagi. Suur õnn oli, kui kiprite koosolekule pihta said.

Muidu väga fun üritus! Lahe, et nii palju eestlasi kohale oli tulnud. Igal sammul mõni tuttav nägu ja palju kaasaelajaid - nagu poleks kodust lahkunudki :D

5 comments:

Marianna said...

Uhh, Triina, väga tubli, palju õnne!!! Vot see on tase!!! Olen näinud kuidas need chickid panevad, nendega ei ole lihtne võistelda. Kalli-kalli võidu puhul :)

Unknown said...

Triina megagiga suur õnnesoov ja niisama suur kallistus! Tõesti tubli oled, et läksid ja 3 koht on tõesti hea töö!!

Triina said...

Tänud tänud!! Jäin ise ka väga rahule. Tegelikult kahju, et te ei tulnud, oleks palju lõbusam olnud ja võibolla rohkem eesti tsikke poodiumile jõudnud :)))

magusasi said...

palju õnne ka minu poolt! take that, lätakad!

Kristi said...

Palju onne!